Setting Up A Lan

Discussion in 'Gaming' started by up2ditime, Aug 1, 2006.

  1. up2ditime

    up2ditime Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    805
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 26, 2005
    Location:
    Guyana
    ok so i havemy new pc built like 4 days ago and it had built lan thingy at the back and i got the cable and so already i want it to connect it to another pc when i plug the cable in the pc i want to connect too and then to my pc the light come on at the back of hte pc orange shows connection and the green show activity but it show connection on my pc and then it shows little or no connectivity error and the other pc outside is no sending any packets but reieving all the packets i send and i am rrecieving little also how can i cumminicate with that pc if it connects like share a connection or files? can some one help me with the problem
     
  2. fuRiouS_

    fuRiouS_ Well-Known Member

    Age:
    33
    Posts:
    314
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 31, 2005
    What router do you have?
     
  3. SM RxBandits

    SM RxBandits Senior Member

    Posts:
    2,862
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 13, 2006
    maybe your cord is messed up
     
  4. johnAnnoucingConroe

    johnAnnoucingConroe Well-Known Member

    Posts:
    124
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 28, 2006
    Wait, your english is like... scrambled into unknown words. Are you trying to connect to your other computer via a router, or directly connected via an ethernet cord?
     
  5. SniperStud

    SniperStud Well-Known Member

    Posts:
    1,623
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2005
    i thnk i get what he is saying, are you trying to hook to pc's together then to the router? like pc 1 is hooked to router wirelessly or something and pc 2 is hooked to pc 1?
     
  6. AKW

    AKW Senior Member

    Age:
    32
    Posts:
    2,312
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 18, 2004
    Location:
    Athens, Tennessee, USA
    If you are trying to connect a computer to a computer via patch Cat5 cable then ofcourse it will not work. You need a standard crossover Cat5 cable. Go look for them in a networking section, you will see what I mean.

    When you have a cable to a Computer to Router/Modem you have a set of colors... [​IMG] and that allows the RJ45 to connect straight through the wire and be turned around on each end by the connector.

    When you have a Computer to Computer connection you need the cable to obviously crossover.. because you need them to go into the RJ45 socket on each end differently to transfer the data to the same pins [​IMG]

    The final view is the difference between the two...:

    [​IMG]
     
  7. up2ditime

    up2ditime Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    805
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 26, 2005
    Location:
    Guyana
    i just have a an ethernet cord and i want to connect 2 computers my new pc has the lan connection at the back and lights up when pluged in the other pc does not have the lights but has the port to connect it too whenever i connect it the pcs on my pc its shows limited or no conectivity the other pc i not really connecting it has the same error what can i do ?
     
  8. Member 100.000

    Member 100.000 Well-Known Member

    Posts:
    254
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 21, 2006
    yeah if your cables are like akw's it should work... if it doesnt, you have a firewall blocking it or need a router
     
  9. up2ditime

    up2ditime Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    805
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 26, 2005
    Location:
    Guyana
    i got the pcs connected and we are sharing a internet connectin but i can't see the othetr pc in my network places and vice versa but we are aharing a net connection good as new
     
  10. AKW

    AKW Senior Member

    Age:
    32
    Posts:
    2,312
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 18, 2004
    Location:
    Athens, Tennessee, USA
    You have to set up sharing in the My Computer properties...
     
  11. up2ditime

    up2ditime Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    805
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 26, 2005
    Location:
    Guyana
    i had your cables all the time it was error on the old pc all the time tieing up the network


    Merged Post:


    what do i have to enable so i can share files between computers
     
  12. Anime-X27

    Anime-X27 Well-Known Member

    Posts:
    71
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 25, 2006
    I think you can share files when you right click on them and one of them will say " sharing and security "

    Under Network Sharing and Security, check the box that says "Share this folder on the network".

    Tho it only works when you have the other comp on.. or thats what I had to do to share the files.
     

Share This Page