Need Help Finding Graphics Card

Discussion in 'Gaming' started by Operation SexBox, Jan 5, 2009.

  1. Operation SexBox

    Operation SexBox Well-Known Member

    Posts:
    1,734
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2005
    Location:
    Pennsylvania
    Well, I REALLY need to upgrade my graphics card, BAD. I meet all requirements for PC games usually, except my graphics card. It is VERY bad. Here are my results from the DXDIAG in Run... I don't know much about this, and what is compatible, so hopefully someone can please help me.

    Operating System: Windows Vista
    Compaq Presario SR1503WM
    Intel Celeron CPU 2.9 GHz
    RAM: 1.5 GB
    Direct x 10

    DISPLAY:
    Name: Standard VGA Graphics Adapter
    Manufacture: Standard Display Types
    Chip Type: IntelĀ®845G/845GL/845GE/845GV Graphics Chip
    DAC Type: 8 Bit
    Approx. Total Memory: N/A
    Current Display Mode: 1024x768 32 bit 1Hz

    DRIVERS:
    Main Driver: vga
    Version: 6.00.6000.16386
    DDI Version: Unknown
     
  2. rueterj

    rueterj Certified IT Professional

    Age:
    30
    Posts:
    244
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 23, 2008
    Location:
    Sahuarita, Arizona
    You're not gonna be able to get much power out of a GFX card on that board, especially with that Processor, it's not going to be much of a gaming machine.

    since you have no AGP slot, and obviously no PCIe slot, this is your only real option:

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16814133245
     
  3. Operation SexBox

    Operation SexBox Well-Known Member

    Posts:
    1,734
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2005
    Location:
    Pennsylvania
    Okay, thanks. :) I don't need to be playing games like Fallout 3, Crisis etc. Just wanna play Counter Strike, Company of Heroes, and stuff like that. Right now I didn't have any Graphics card at all, so I couldn't even play like SIMS! :P
     
  4. rueterj

    rueterj Certified IT Professional

    Age:
    30
    Posts:
    244
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 23, 2008
    Location:
    Sahuarita, Arizona
    Well the one I posted should be just enough for CS and some older games, you've got the RAM, your only other bottleneck is the CPU. The celeron is horrible.
     
  5. Operation SexBox

    Operation SexBox Well-Known Member

    Posts:
    1,734
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2005
    Location:
    Pennsylvania
  6. rueterj

    rueterj Certified IT Professional

    Age:
    30
    Posts:
    244
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 23, 2008
    Location:
    Sahuarita, Arizona
    The 8 series that I sent you is about 100x more powerful...haha.

    I would never recommend an FX series...ever.
     
  7. Operation SexBox

    Operation SexBox Well-Known Member

    Posts:
    1,734
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2005
    Location:
    Pennsylvania
    Alrighttt. Thanks! Is that about the cheapest price I can find it at any site?
     
  8. rueterj

    rueterj Certified IT Professional

    Age:
    30
    Posts:
    244
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 23, 2008
    Location:
    Sahuarita, Arizona
    pretty much, if you want anything that's actually going to make a difference.

    plus, downgrading from Vista to XP might not be a bad idea. not because there is anything wrong with Vista, I love vista. But your system specs are a little low to be running Vista...

    what's your rating? like 1.0 ?
     
  9. Operation SexBox

    Operation SexBox Well-Known Member

    Posts:
    1,734
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2005
    Location:
    Pennsylvania
    Right now it's a 1 because of the Graphics card I believe.

    Processor: 3.8
    RAM: 4.1
    Graphics: 1.0
    Gaming Graphics: 1.0
    Primary Hard disk: 5.3
     
  10. rueterj

    rueterj Certified IT Professional

    Age:
    30
    Posts:
    244
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 23, 2008
    Location:
    Sahuarita, Arizona
    yeah, that's about it, you should go up to a 3.8 because your processor would be your lowest rating.
     
  11. travmanx

    travmanx Senior Member

    Age:
    33
    Posts:
    733
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 3, 2007
    Location:
    USA
    I used to have the fx series, but once I got my 8600GT, I would never go back. I would never recommend a graphics card that low. Even if that was the highest there PC was capable of using.

    And for what it costs, the one he posted will just fit your needs. Good luck.
     
  12. WWIII

    WWIII Well-Known Member

    Age:
    32
    Posts:
    287
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 27, 2008
    Location:
    Washington, U.S.
    5200 fails sooooo hard. lol
     
  13. xlink

    xlink GR's Tech Enthusiast

    Posts:
    8,054
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Nov 19, 2004
    what makes you say that he lacks a PCI-e slot? onboard graphics != no PCI-e slot.
    with AGP this was usually the case, but that was then, this is now.

    my advice is to go for an HD4830.

    it's about 4 times as powerful.
     
  14. rueterj

    rueterj Certified IT Professional

    Age:
    30
    Posts:
    244
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 23, 2008
    Location:
    Sahuarita, Arizona
    I say it has no PCIe slot because I looked up the specs on the board.

    and yes, I realize it is only 4 times more powerful, I was exaggerating for effectiveness. the FX 5200 is almost useless.
     
  15. Operation SexBox

    Operation SexBox Well-Known Member

    Posts:
    1,734
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2005
    Location:
    Pennsylvania
    So, what exactly should I look at now? Haha, the one suggested or HD4830
     

Share This Page