How Much Memory?

Discussion in 'Gaming' started by Mirage., Oct 4, 2006.

  1. Mirage.

    Mirage. Well-Known Member

    Posts:
    678
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 27, 2006
    Should I get 1GB mem or 2 GB mem? I'm a gamer and I also use photoshop while doing other stuff so multitasking. Will I feel a very obvious diff. btw 1gb and 2gb or only when I have like..photoshop and bf2 for example on at the same time while surfing internet? Thanks
     
  2. Stealth09

    Stealth09 Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    1,316
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2005
    For gaming alone I'd reccomend 2 GB of ram if you want top notch proformance, if you plan on running both PS and a game, I'd go with 2 GB if you want it to be smooth.
     
  3. Miss Shorty G

    Miss Shorty G Well-Known Member

    Age:
    32
    Posts:
    400
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 25, 2006
    id go for 2gb, its worth the extra cash
     
  4. XMasterX

    XMasterX Well-Known Member

    Age:
    36
    Posts:
    5,336
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 1, 2005
    Location:
    Wisconsin, USA
    yes, 2gb, but the ram these days will rot out your pockets...
     
  5. Blooper008

    Blooper008 Well-Known Member

    Posts:
    1,535
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2005
    Indeed, 2gb is better :)
     
  6. ShipWrecker

    ShipWrecker Well-Known Member

    Posts:
    246
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 19, 2005
    Location:
    New York
    I only use 1GB. BUT if your going to use both them at the same time then 2GB is the most likely way to go.
     
  7. xlink

    xlink GR's Tech Enthusiast

    Posts:
    8,054
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Nov 19, 2004
    with your needs lean towqards 2GB(atleast if you play FEAR, oblivion, or BF2)

    well right now there is horrible price gouging going on in the industry...

    if you want, you could buy one gig now, upgrade to 2GB and sell the 1GB set to someone after prices have moderated a bit.

    or buy a single 1GB DIMM and get another of the exact same model later(make sure they don't change ICs) so you cna get dual channel

    or you could go back in time and buy the same set for like 50$ less

    example given the set i bought for 160 just went to 260...
     
  8. fortune000

    fortune000 Active Member

    Posts:
    32
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 4, 2006
    2gb is needed, 1gb is comfortable for runing bf2, but 2 is needed for running photoshot at the same time! =]
     
  9. Daxter

    Daxter Well-Known Member

    Posts:
    371
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 29, 2006
    A 2GB with a core 2 duo processor and you will be flying
     
  10. xlink

    xlink GR's Tech Enthusiast

    Posts:
    8,054
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Nov 19, 2004
    some of the highest performance RAM(after overclocking, this set is highly UNDERRATED and it can run at much higher voltages, beware am2 and 965 chipsets though they default to 1.6V[shouldn't be an issue with these since they have such a low SPD but still]) at a somewhat acceptable cost

    http://www.tankguys.biz/ddr2-3338-p-1676.h...e969b3b21caefba
     
  11. pellucid

    pellucid Well-Known Member

    Posts:
    878
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 1, 2006
    be like me.. use 1.5 GB :D
     
  12. xlink

    xlink GR's Tech Enthusiast

    Posts:
    8,054
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Nov 19, 2004
    it's pointless, it requires 4 DIMMS which puts more stres on the MC than necessary and it doesn't really cost any less than 2GB
     

Share This Page