Cs3 Or Cs4 ?

Discussion in 'General Discussion' started by Valmorph, May 23, 2009.

  1. steez

    steez Banned from GR

    Age:
    30
    Posts:
    2,044
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 21, 2007
    Location:
    palm beach, florida
    im still using cs2, and i find it to be satisfactory
     
  2. soflaz

    soflaz Well-Known Member

    Posts:
    354
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 23, 2005
    Location:
    PA, USA
    Using CS3 extended. Can't afford CS4 yet haha, but I hated Cs2 sooooooooo much
     
  3. }SoC{SainT

    }SoC{SainT Well-Known Member

    Age:
    33
    Posts:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 29, 2005
    Location:
    Oregon
    Doing photography stuff, I'm in love with the changes. CS4 was mostly about improving workflow, and they did an amazing job. Saves me huge amounts of time. Even the clone stamp thing saves me at least an hour of work per major piece. Adjustment layers are better, processes are faster, the way the files are handled and displayed is much improved. They fixed little querks that CS3 had. Only complaint I have is that one more step has been added to dragging and dropping layers from one canvas to another. And the whole "exceeding layer group nesting limit", which I did yesterday. Had to break my group into two, bring them separately, and then fix them.

    Anyone who tells me CS3 is better is, no offense, an amateur who doesn't know that much about Photoshop. The faster the better, and CS4 makes things go way faster (I have to switch back and forth depending on what computer I use at school, so I'm reminded of the difference fairly regularly).

    So who wants to buy me CS5 when that's released? :lol:
     
  4. Broken

    Broken Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    5,197
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 18, 2005
    Location:
    Oof?
    Actually, while we're on the point.
    How do you reset your layout completely in CS4? I ------ed mine up, and can't really get it back to normal.
     
  5. .ZERO

    .ZERO Nig┬Łga wit a PSD

    Age:
    31
    Posts:
    2,220
    Likes Received:
    1
    Joined:
    May 28, 2006
    Location:
    #gamerenders
    Window > Workspace > Default Workspace
     
  6. Broken

    Broken Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    5,197
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 18, 2005
    Location:
    Oof?
    Fixed it anywho.
    But cheers. =D
     
  7. Zohair

    Zohair Formerly zohBOT

    Posts:
    6,128
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 18, 2005
    Location:
    Cave
    No problem Broken! ;)
     
  8. kh2-sora

    kh2-sora Well-Known Member

    Age:
    30
    Posts:
    138
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 6, 2006
    Location:
    Earth
    CS3 ftw
     
  9. BennyBoiix

    BennyBoiix Member

    Posts:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 1, 2009
    cs3 because before all i used my computer for was a browser based game and msn now i use photoshop my pc is not good enough for cs4 it runs but very slow ill have to wait till i get my new desktop before i can really say.
     
  10. StephanSK

    StephanSK Member

    Posts:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 5, 2009
    I use CS2 :lol:
     
  11. i4n1k8

    i4n1k8 Well-Known Member

    Age:
    28
    Posts:
    102
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 28, 2009
    Location:
    San Francisco
    Meh, CS2 is good enough for weaksauce me. I'm not like you fancy "designers" with "workflows" and "photographs" last time I made up a 9 letter word was just now...weaksauce.


    P.S. I may be a LITTLE after-drunk =]
     
  12. s p a w n

    s p a w n Member

    Age:
    31
    Posts:
    24
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 9, 2006
    Well I had cs3 before, and now I have cs4... I have both of them, and to tell you the truth I personally like CS4 way more than CS3. Why? Well because, CS4 saves a lot of space, when you are working with a piece, like you can have to files right next to each other, that tab option, its more 3d friendly, same with the tablets, and I just like the layout it has. All in all, what I don't like is that you can't erase from the gradient maps, or I probably don't know how to do it.
     
  13. }SoC{SainT

    }SoC{SainT Well-Known Member

    Age:
    33
    Posts:
    1,328
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 29, 2005
    Location:
    Oregon
    Don't erase, use layer masks! Hooray! :lol:

    I've used the eraser twice in the past year.
     
  14. s p a w n

    s p a w n Member

    Age:
    31
    Posts:
    24
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 9, 2006

    I'll give that a shot, I've never really learned to use layer masks, everyone always tells me to use them. >.>

    But I am barely making a comeback into getting back into graphics in general, but thanks for the heads up man.
     
  15. MFKR

    MFKR Well-Known Member

    Age:
    32
    Posts:
    905
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    Canada
    I'm using CS3 and I didn't think CS4 was that much better? But it sounds like it is.
     

Share This Page