Comp Help! Please

Discussion in 'Gaming' started by home_fry, Oct 24, 2005.

  1. home_fry

    home_fry Well-Known Member

    Posts:
    226
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2005
    hey, all of a sudden when i tried to log on in windows xp, my comp froze. Well just like the taskbar at the bottom. My wallpaper shows, my mouse works and stuff but i cant click on anything and my taskbar is gone. Right now i had to do control alt delete to run these processes. Any help please. is this like a virus or something"?
     
  2. Balnazzar

    Balnazzar Well-Known Member

    Posts:
    728
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2005
    Location:
    California
    RUn your windows in Safemode to correct the error - delete the unwanted processes (tasks) one by one.
     
  3. home_fry

    home_fry Well-Known Member

    Posts:
    226
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2005
    ok i'll try that when i get home, thanks man
     
  4. home_fry

    home_fry Well-Known Member

    Posts:
    226
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2005
    wait how do i boot in safe mode? what do i press?
     
  5. DiabloDj1

    DiabloDj1 Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    5,610
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 27, 2005
    Location:
    USA/RI
    Ok reboot your computer, when you get to the black screen before your windows starts loading, press f8, now a new screen pops up. Use your arrow keys to navigate to Safe Mode. there ya go.
     
  6. home_fry

    home_fry Well-Known Member

    Posts:
    226
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2005
    ok thanks a lot, i got to Safe Mode but then i didnt know what to do. I didnt know what unwanted tasks to delete. any more help? read first post to see my problem.... ;(
     
  7. thoth243

    thoth243 Well-Known Member

    Posts:
    594
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2005
    that happened to me once i jsut restarted and it worked fine again

    uhm uninstall whatever program you were runinng before the task bar dissappeared and reinstall later
     
  8. home_fry

    home_fry Well-Known Member

    Posts:
    226
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2005
    well i wasnt really running anything, i logged off my user fine, but when i tried to log back on later, that happened
     
  9. XxLostXx

    XxLostXx Well-Known Member

    Age:
    30
    Posts:
    803
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 22, 2005
    Location:
    homeless
    When your task bar dissapears there's a much better and faster way to do it :P

    Click CTRL + ALT + DELETE and go to -> file -> new task (run) and type in explorer.exe and hit enter.

    There we go :)
     
  10. thoth243

    thoth243 Well-Known Member

    Posts:
    594
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2005
    but does it work right now?
     
  11. home_fry

    home_fry Well-Known Member

    Posts:
    226
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2005
    no right now im running everything through Ctrl Alt Delete.. like firefox.exe

    i tried explore.exe and it worked for like 2 seconds but then it froze again. So now the taskbar is there, but i cant click on it at all.
    this is so frustrating, thanks for the help though, i'll rep all of you once i can.
     
  12. thoth243

    thoth243 Well-Known Member

    Posts:
    594
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2005
    well i think if you went into safe mode you could do the stuff that you want to do
     
  13. home_fry

    home_fry Well-Known Member

    Posts:
    226
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2005
    alright.. i'll try again
     
  14. thoth243

    thoth243 Well-Known Member

    Posts:
    594
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2005
    you stay in safe mode and do stuff as you normally would
     
  15. JRagnarok

    JRagnarok Well-Known Member

    Posts:
    166
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2005
    have u reinstalled anything lately?
    have u tried just rebooting ur comp normally? not just log off but totaly reboot
    or u could do a sys restore
     

Share This Page