Comp Dead... Need Help!

Discussion in 'Gaming' started by Honor., Mar 29, 2007.

  1. Honor.

    Honor. Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    1,271
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2005
    k here's the deal my computer starts at the hp screen as usual but then just stays black, I managed to find the problem files when I tried to do an HP reformat. I got the following error "Error extraction - file couldn't be opened." Windows\system32\config\system.log Windows\system32\config\system.sav Windows\system32\systemprofile\axel.dav Windows\system32\systemprofile\userdiff.log Windows\system32\ApplicationData\ntuser.dat Windows\system32\ApplicationData\Axel.dav Windows\system32\ApplicationData\desktop.ini There were a few more files that I missed and a few more "Axel" files let me stress that I am a comp newb so I need simple help. I tried using a windows disk to reinsta

    Merged Post:


    Sorry last post was full... I tried to reinstall windows but at the black screen it doesnt open the disk so I'm completly stuck..

    Merged Post:


    Sorry last post was full... I tried to reinstall windows but at the black screen it doesnt open the disk so I'm completly stuck..

    Merged Post:


    >< sorry for posting 2 threads ps3's browser is kinda laggy but i'll offer all my credits (45) to anyone who can help me through this problem.
     
  2. Coolguy

    Coolguy Well-Known Member

    Age:
    113
    Posts:
    1,997
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 24, 2005
    Location:
    New York City
    wait so you cant reinstall windows?

    did you try safemode?
     
  3. Seph69

    Seph69 Well-Known Member

    Posts:
    114
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 28, 2006
    Location:
    Australia
    try a windows repair
     
  4. Honor.

    Honor. Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    1,271
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2005
    uhh how can i get to safe mode if nothing loads, it just goes from hp to dead screen no XP loading. I tried f12 to start safemode but that was a no go just the same old black screen .
     
  5. homeboy9

    homeboy9 Senior Member

    Age:
    33
    Posts:
    295
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 21, 2006
    you dont need to load xp for safe mode, just hold F8 til it goes to safe mode
     
  6. Blooper008

    Blooper008 Well-Known Member

    Posts:
    1,535
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2005
    You should try to get in safe mode, if that isn't possible, google for possible solutions to fix your problem.

    Have you got very important stuff on your pc? You will probably have to do a reformat.

    What also sometimes works, to clean your pc inside.
     
  7. CaptainCool08

    CaptainCool08 Well-Known Member

    Age:
    32
    Posts:
    157
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2005
    Location:
    Chicago area
    ok I'm in no way an expert but from what you posted it looks to me like a corrupted version of windows. the way to go about fixing that is a repair install. to do that you should put the windows disk in to the disk tray then when your computer starts to boot go into BIOS. on HP computers I believe the BIOS hotkey is F5. then from their change the primary boot device to your CDROM it should just be in settings or whatever.


    then from there do this
    http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm


    AND NOTICE THE PART THAT YOU DON'T PRESS R




    DO NOT DO ANYTHING WITHOUT FURTHER RESEARCH. I'm no expert so doing something dramatic to your computer because of something I said is a bad idea. I'm just giving you an opinion for further research.
     
  8. Honor.

    Honor. Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    1,271
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2005
    Well f8 does work to get to the advanced boot option but none of them work all of them just freeze.
     
  9. CaptainCool08

    CaptainCool08 Well-Known Member

    Age:
    32
    Posts:
    157
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2005
    Location:
    Chicago area
    what do you mean none of them work? can you move the selection with your keyboard?
     
  10. Honor.

    Honor. Well-Known Member

    Age:
    31
    Posts:
    1,271
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2005
    Yes but after I click them the system freezes.
     
  11. CaptainCool08

    CaptainCool08 Well-Known Member

    Age:
    32
    Posts:
    157
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2005
    Location:
    Chicago area
    hmm donno maybe replace the CMOS battery? its a little circular batter on the motherboard. you can buy replacements at walgreens. I donno though don't listen to me
     
  12. Xcreep

    Xcreep Well-Known Member

    Age:
    16
    Posts:
    238
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 12, 2007
    Location:
    Sickbay #67 on H.M.S rustytoes.
    or rip a battery from an old PC or something. Lost one of ours when doing something and replaced it with one from an old pc lying around.
     
  13. Coolguy

    Coolguy Well-Known Member

    Age:
    113
    Posts:
    1,997
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 24, 2005
    Location:
    New York City
    it could be a bad hd or something disconnected, bios or safe mode should still load...

    also could be a dead cmos battery...
     
  14. ZeRo-

    ZeRo- Well-Known Member

    Posts:
    304
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 10, 2005
    just take it to a repair store to do a diagnostics should cost 50 dollars at best buy
     
  15. [.Xero.]

    [.Xero.] Well-Known Member

    Posts:
    374
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 20, 2006
    Have you cleared CMOS lately? Maybe doing that will help...
     

Share This Page